lauantai 9. lokakuuta 2010

Tapaus Jerry!

Muutama viikko sitten tapahtui harmittava "työtapaturma" Henkalle ja Jerrylle!
Olivat ihka ensimmäisissä hakukokeissa ja maasto oli jo suoritettu loistavin pistein 199. Tottelevaisuuskin oli viimeistä silausta vailla valmis, tosin Jerry oli joka liikkeessä odottanut eteenmenokäskyä. Eteenmeno kyllä olikin sitten erinomainen.

Mutta kohtalo puuttui peliin! Henkan ja Jerryn parina oli samassa porukassa vakituiseen treenaava tuttu koirakko, jonka kanssa oli käyty ottamassa useasti tottelevaisuutta mm. eteenmenoa koetta edeltävällä viikolla kyseisellä kentällä. Jerry oli paikallaolossa ja toinen koirakko teki liikkeitä. Kaikki sujui ihan mallikkaasti siihen asti, kunnes parille tuli luoksetulon vuoro.

Kun toisen koiran ohjaaja ( Jerrylle erittäin tuttu henkilö, joka mm. oli ollut samalla viikolla treeneissä eteenmenolelun kanssa kentän päässä ) kutsui koiraansa, Jerry nousi ylös, vilkaisi kerran selin olevaa Henkkaa ja lähti juoksemaan kovaa vauhtia paikallaolosta. Jerry kiersi takakautta koiran toiselle puolelle ja hetken urokset juoksivat rinnakkain. Valitettavasti kaksi urosta ei oikein sovi olemaan ihan niin lähekkäin ja tappeluhan siitä syntyi.

Tilanne on hidastetullakin katsottuna hyvin nopea ja sekava, mutta mielestäni Jerry ei missään vaiheessa hyökkää parin kimppuun. Jerry toimii kyllä sopimattomasti ja provosoivasti pitkin kenttää ( eteenmenolelu mielessään ? ) juostessaan, mutta mielestäni se ei käyttäydy agressiivisesti. Arvosteleva tuomari katsoi kuitenkin Jerryn hyökänneen suoraan päälle - tilanne oli nopea ja hän näki tilanteen niin. Mainittakoon vielä, että Jerry ei ollut koskaan missään tilanteessa aikaisemmin lähtenyt paikallaolosta ja siksi se tuli kaikille osapuolille täytenä yllätyksenä! Olemme molemmat Henkan kanssa yhtä mieltä siitä, ettei Jerryllä ollut agressiiviset aikeet, vaikka PK-liiton ihmiset sen niin näkivät. Jerrylle määrättiin tapauksen vuoksi vuoden kilpailukielto.

Tämä selvitys on ihan siksi, että ne turhat puheet ja spekuloinnit voi jättää. Jos joku haluaa ns. lisätietoja, voi aina soittaa minulle tai Henkalle ja kysyä. Tapaus on myös videoitu ja jos joku haluaa sen nähdä, niin tervetuloa luokseni katsomaan. Kenellekään en sitä lähetä, vaan jos se kiinnostaa, niin tänne on tultava katsomaan.

Onhan se niin, että noin ei saisi tapahtua, mutta olemme tekemisissä eläinten kanssa, eikä niihin voi koskaan 100%:sti luottaa. Harmittaahan se kovasti kaikkia osapuolia, eikä vähiten siksi, että olin muutama viikko aikaisemmin astuttanut Alman Jerryllä. Mutta olen todella iloinen että Alma astutettiin ja pentuja näyttää olevan tulossa ihan mukava satsi.

Anita Korhola 045-1256540

1 kommentti:

PiaP kirjoitti...

Plääh.. olipa kurjaa, vuoden kilpailukielto :-(((.
Toki, säännöt on säännöt ja tietysti tuo temppu oli ehdottoman kiellettyä :-(. Kiitos, että sai tämän lukea täältä, kaikkia huhuja kun on liikkunut niin oli mukava lukea miten asiassa ihan oikeasti kävi.

Tsemppiä, että treeni-iloa pysyy kuitenkin yllä.. toivotaan että se vuosi kuitenkin vierähtää nopeasti ohi.