tiistai 15. heinäkuuta 2008

Tara lääkärissä....

Eilen käytin Taran Apexissa röntgenkuvissa, saadakseni selville Taraa pitkän aikaa vaivannutta ontumista toisessa takasessa. Ontuman syy on todennäköisesti etummaisen ristisiteen osittainen pettäminen.
Ortopedi suositteli leikkaushoitoa.
Mutta minä en lämmennyt sille kun ottaa huomioon, että koira on jo 12 vuotias ja tuo jalkaongelma ei ole ainoa vaiva. Pissatulehdukset ja pissankarkaaminen ovat myös vaivoina. Haluan kuitenkin koirasta jäävän minulle hyvän muiston. En sitä, että se on leikattu ja huonon tuurin käydessä ei edes herää leikkauksesta.

Valitsin ei-kirurgisen hoidon:
- Säännöllistä liikuntaa usein mutta vähän kerrallaan, Uimista, kahlailua vedessä, liikunta pehmeällä alustalla, vaihtelevassa maastossa, heinikossa, lumessa tms.
- Tulehduskipulääke Norocarp 50 mg 1 tabl / pv 3 viikon ajan
- Jatkossa annosta pienennetään Norocarp 20 mg 1 tabl / 2 kertaa / pv todennäköisesti jatkuvana lääkityksenä.
- Cartrophen-nivelhoitopistos 0.5 ml nahan alle kerran kuukaudessa.
Näillä toimenpiteillä toivon, että Tara saa vielä paljon kivutonta elinaikaa....

En ole todellakaan pitänyt Taraa vanhana koirana tähän asti. Mutta on se nyt vaan myönnettävä, että kyllä mummo alkaa olla ikäneito ja nähtävästi ikä tuo viisauden kanssa myös näitä valitettavia vaivoja mukanaan.

1 kommentti:

Maahispoppoo kirjoitti...

Taralle terehtymistä. Sitkeä sissi ja en itsekään lähtisi leikkaamaan enää.
Mutta hyvä lääke on myös ihmisille tarkoittettu Arthryl. Siinä on samaa glugosamiinia, kuin Carthophenissa. Minos saa sitä kuurina ja olen alkanut antaa Nepellekin yhden tabun päivässä. Siitä saa nivelnestettä.